"היי יהודה, אני עורכת דין שעוסקת בעיקר בענייני גירושין ויש לי עסק קטן עם דף פייסבוק פעיל. רציתי לשאול – בקורס השיווק בפייסבוק שלקחתי אמרו לי שאם אין לי מה לכתוב, לכתוב סיפורי לקוחות, כי כאלה יש תמיד והרבה (הלוואי). הבעיה היא שאני כמובן חתומה על חסיון, וגם אם אשנה או אסתיר פרטים מזהים כמו שראיתי הרבה עורכי דין אחרים עושים, זה עדיין מרגיש לי לא אתי ולא נעים, הרי הלקוחות יודעים שהדמויות זה הם. מה עושים? במה למלא את דף הפייסבוק שלי?
רינה"
היי רינה, מה העניינים?
תראי, מי שהמליץ לך להשתמש בסיפורי לקוחות צודק, בגדול. זה תוכן זמין, דינמי, מעניין במידה רבה, יש בו סיפור, הוא לא דורש שתשתמשי בשפה משפטית ובעיקר הוא מראה הצלחות. במקביל, אני מזדהה עם תחושת האי הנוחות שיש לך כשעו"דים אחרים מפרסמים סיפורים שלהם – אם הייתי לקוח והיו משתפים את הסיפור שלי, הייתי מרגיש לא נעים.
בקיצור, אחלה שאלה שבעולם. היא נכונה גם לעובדות סוציאליות, לעורכי דין מתחומים אחרים, לפסיכולוגיות ולכל מי שמתעסק בצדדים האינטימיים ובמערכות היחסים האישיות של אנשים. שאלה טובה מאוד.
הפתרון, אני חושב, הוא שעות הפנאי שלך. מה את עושה בשעות הפנאי שלך? קוראת ספרים? רואה סרטים? לופים של סדרות? קוראת עיתונים? גולשת בפייסבוק? בקיצור, לא משנה מה את עושה, סביר להניח שיהיו סיפורים של גירושין או סכסוכים משפחתיים בתוכן שאת קוראת. תמיד יש. קחי את המקרים האלה, שאת רואה או קוראת עליהם, ונתחי אותם מזווית משפטית. אפשר לעשות את זה גם למקרים בחדשות, למרות שהייתי נזהר עם זה יותר.
ככה תרוויחי ארבעה דברים:
קודם כל, תוכן לדף, והרבה.
שנית, אף לקוח לא יחשוב שאת מדברת עליו – הרי את מדברת על המקרה הספרותי.
שלישית, תתני ערך לקוראים שלך ותפגיני מקצועיות.
ורביעית, תגיעי לקהל יעד חדש, שלא מתעניינים בכלל בעריכת דין או במשפטים, אבל בהחלט מתעניינים בספר שאת קוראת או בסדרה שאת צופה בה. כולם צריכים עורכי דין מתישהו, אם לא בשבילם אז בשביל מישהו בסביבתם, ובשביל שהם יגיעו אלייך אז – את צריכה להתחיל לפתח איתם קשר עכשיו.
.
תצליחי!
( יש גם לכם שאלות שקשורות לכתיבה או לכתיבת תוכן? שלחו לי בפרטי ואענה עליהן כאן!
רוצים שאעזור לכם לנהל את הדף העסקי או את הבלוג? דברו איתי)